Läs om de olika produkterna vi erbjuder hos oss på Nettooptik. Observera att detta endast är en del av sortimentet. Längst ner på sidan finner du även våra köpevillkor och produktgarantier.

- GLASÖGON -

Enkelslipade

Glasen har en och samma styrka över hela glasytan. Enkelslipade glas behöver du som är närsynt, översynt och/eller astigmatism. Enkelslipade glas hjälper dig att se klart på vissa bestämda avstånd.

Dubbelslipade/Bifokala

Det bifokala glaset är ett dubbelslipat glas. Om du är närsynt och dessutom har läsglasögon så kan du ha bifokala glas som gör att du slipper ha två par glasögon. Bifokala glaset har ett tydligt avgränsande fält i glaset.

Terminal/Närprogressiva

Ett närprogressivt glas har lässtyrkan längst ner i glaset och en lite svagare styrka upptill så att man kan se tydligt upp till 4 meter. Detta glas fungerar utmärkt till bildskärmsarbete.

Progressiva

Progressiva glasögon kallas även för multifokala och har en mjuk övergång från långt till nära håll. Glasen möjliggör seende på alla avstånd utan att du behöver byta eller ta av glasögonen när du blivit ålderssynt.

- BEHANDLINGAR -

Hårdbehandling

Hårdbehandling är·en behandling för att ge plastglasen ökat repskydd.
Det är ett lackskikt på båda sidor av glaset som är mycket hårdare än plastglaset. Med denna behandling blir glaset mycket mera reptåligt. Behandlingen påverkar inte klarheten i glaset negativt, utan positivt.

Antireflexbehandling

Antireflexbehandling är en ytbehandling som består av flera skikt. Varje polerad yta reflekterar ljus, dessa ljusreflektioner är nästan helt borttagna genom det extremt tunna lager av antireflexbehandling.
Behandlingen gör att störande ljusreflexer och blänk på glasen minskar och ger då en klarare synskärpa.

Högbrytande

Starka glas är inte detsamma som tjocka glas. Nya material och slipningar gör det möjligt att tillverka glas som är både högbrytande och extremt tunna. Ett val för dig som sätter värde på utseende och komfort, men inte vill kompromissa med funktionen. Högbrytande glas finns både i plast och mineral.

Transition/Fotokormatisk

Denna behandling gör att glaset förändras från klara till mörka i närvaro av ultraviolett ljus och blockerar 100% av skadliga UV-strålar. Denna innovativa teknik står för enastående glasögonprestanda. Transition/Fotokromatisk glas börjar mörkna så fort de utsätts för UV-ljus. 

- LINSER -

Endagslinser

Endagslinser är den enklaste och mest praktiska formen av kontaktlinser. Det fungerar precis som det låter; öppna förpackningen, sätt i linserna och njut av perfekt syn resten av dagen.

Veckolinser

Den här linsen kan du bära en hel vecka utan att ta ut den! Du kan ha linserna i dag och natt i sju dygn och sen bara kasta bort dem. De är så tunna att ögat inte tröttnar eller blir irriterat.

Månadslinser

Dessa linser fungerar på så sätt att du sätter i linserna i ögonen på morgonen och tar ut dem på kvällen. Denna typ av linser är enkla att hantera, men de kräver en viss skötsel.

Färglinser

Färgade linser gör det möjligt att skifta ögonfärg till i stort sett vilken du vill. Du kan börja dagen med en färg och avsluta på kvällen med en annan färg till middag eller fest. 

Din produktgaranti hos Nettooptik
Vid köp av glasögon hos Nettooptik gäller följande garanti och villkor: Nettooptik följer normen för CE-kraven i form av kvalitet, utförande och garantier. Detta innebär 2 års produktgaranti mot material- och tillverkningsfel på glasögon och solglasögon.
Produktgarantin gäller inte skador som uppstått av olyckshändelse, uppkommit genom normalt slitage eller oaktsam behandling.
Dina glasögon behöver omsorg så glöm inte bort att ta hand om dem och följa skötselråden. Var till exempel försiktig när du putsar dem så att de inte repas. Det täcks nämligen inte av produktgarantin. Produktgarantin gäller inte linser eller linsvätskor.
Du är alltid välkommen till butiken för justering av dina glasögon så de sitter rätt och bekvämt, utan extra kostnad.
Trygghetsgaranti
Tre månaders bytesrätt för glasögon. Kan du inte vänja dig vid dina nya glasögon, antingen bågen eller glas så byter vi till ett passande alternativ oavsett anledning inom 90 dagar.
Du har rätt att välja en ny båge och/eller glas upp till erlagt värde för det ursprungliga paret (även om det köpts på kampanj eller rea) Är priset högre betalar du mellanskillnaden.
Om priset är lägre får du ett presentkort på mellanskillnaden. Som kund har du rätt att utnyttja trygghetsgarantin max en gång per köp. Trygghetsgarantin gäller också för slipade solglasögon.
För progressiva glasögon gäller samma villkor som ovan. Dock har du rätt att få tillbaka mellanskillnaden i pengar om priset för de nya glasögonen är lägre. Om dina progressiva glasögon inte fungerar byter vi ut dina glasögon till enkelslipade alternativt bifokala glas.
Öppet Köp
Öppet gäller inte köp av personligt anpassade glasögon eller linser. Du har alltså inget öppet köp på glasögon eller linser eftersom de är personligt anpassade för just dig.


© Nettooptik 2019